• Standard Interstitial Code

  • Professor Layton and the Unwound Future walkthrough puzzle answers guide with videos (DS)

    11 September 2010
    Posted by:

    Professor Layton and the Unwound Future walkthrough box artwork for DS game
    Our Professor Layton and the Unwound Future walkthrough puzzle answers guide gives solutions for each and every question and riddle in the game that’s known as Professor Layton and the Lost Future elsewhere.

    There are over 165 puzzles, and you will come across them as you explore the environments (tapping on objects items will initiate a puzzle) and talk to various characters. Puzzles are worth a certain amount of Picarats, which are kinda the game’s currency (or rather, you can use them to unlock bonus features). Tapping suspicious objects in the environment may reward you with a Hint Coin. These can be spent during tough puzzles, allowing you to figure them out easier if you are stuck.

  • Hot Galleries

    Miranda Lawson Cosplay

    Miranda Cosplay

    Tomb Raider Cosplay

    Lara Croft Cosplay

    Tifa Lockheart Cosplay

    Tifa Cosplay

    151 Pokemon Artwork

    151 Pokemon Art

  • All puzzles you come across are logged and saved in the Puzzle Index in your Trunk (tap the icon on the bottom-right of the screen) where you can replay them at your leisure. Puzzles you haven’t solved can be found within the game by visiting a certain person.

    Without further ado, here are the solutions to the game’s puzzles!

    Remember, to easily find a puzzle answer, simply press Ctrl+F (hit the control key and the “F” letter key at the same time) to bring up the search box, then type the number of the puzzle you are looking for into the search box and press Enter. This will take you straight to the answer for the puzzle you are looking for.

    Pro Trip: Don’t forget to use the “Memo” function when solving puzzles. This allows you to draw or write on the screen and makes solving them a lot easier. Try and draw diagrams or pictures as well, this can help you deduce a puzzle easier. Also don’t forget there is a permanent Memo Pad located at the very bottom of your Trunk (click the green “notebook” icon) where you can save notes ABOUT the game (say there’s a spot you want to remember to come back to. Make a note of it! Don’t forget that you must click “Save” in your Trunk menu and then click to overwrite your save file in order for a memo to be saved.

    Pro Tip #2: Write 9′s like you’d write a lowercase letter gee. It won’t work if you write your nine’s with a straight line (that’s how I write mine).

    Professor Layton and the Unwound Future Puzzle Solutions Guide

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle solutions guide screenshot

    Professor Layton and his apprentice, Luke, receive a confounding letter — from Luke 10 years in the future. But the message inside is even more troubling: London of the future is in disarray, and the only person who can help set things right is Professor Layton.

    In this third game in the Professor Layton trilogy, the puzzle-solving professor faces tricky tasks that revolve around jumbled time. More than 165 new puzzles weave seamlessly into the storyline, challenging players with fun, brain-teasing logic puzzles and riddles, and even new types of puzzles.

    1. Party Crasher
    Answer: First row, third table (red rose, red tablecloth).

    Answer description: Good work! You’ve found the party crasher. Now it’s time to let the guard do his job!

    2. The Clock Shop
    Answer: H

    Answer description: Good timing! The answer is H. The times indicate the direction you should follow at each intersection and the order in which to take them. For each time listed, the hour hand on an analog clock points in the direction you should go at each intersection.

    3. Bus Scheduling
    Answer: E (12:00am)

    Answer description: Righty-o! Taking bus E to work at midnight will result in the shortest wait for a ride home. Your bus home leaves at 5:00 a.m.

    4. Moving Day
    Answer: “3″ (three minutes)

    Answer description: Correct! It would take three minutes to get all the boxes to the top floor. This puzzle gets a lot easier if you draw a diagram.

    5. The Timepiece
    Answer: “Hourglass”. It’s the first piece in the first row with the hourglass on it.

    Answer description: Exactly! If you look closely, you’ll see an hourglass on the correct panel. Now, look– the door is opening!

    6. Needling Needles
    Answer: “10″

    Answer description: You got it! Thread A goes through 10 needles. Counting those needles sure is hard work!

    7. What’s the Time?
    Answer: “6:00″
    Answer description: Handy! Once you notice exactly where the hour hand is pointing, the rest is pretty easy.

    8. The Odd Clock
    Answer: “12″

    Answer description: Nicely done! Yes, the answer is 12 O’Clock. The only time the hour and minute hands would overlap on a clock like this is 12 O’Clock, though it’s impossible to tell if it’s noon or midnight.

    9. Cogged Down
    Answer: “B”

    Answer description: Excellent! The answer is “B”. If there is an odd number of cogs between the top and bottom cogs, then those two cogs will move in the same direction. However, if there’s an even number of cogs between the top and bottom, they will move in opposite directions. By choosing “B”, there will be five cogs between the two main cogs, so the direction of their rotation will be the same.

    10. What Day Is It? 1
    Answer: Friday

    Answer description: Wow! Friday is the correct answer. It’s easy to figure out once you break it down. Yesterday’s day after tomorrow is Sunday, which means tomorrow must be Sunday, and today is Saturday. Therefore, tomorrow’s (Sunday’s) day before yesterday is Friday!

    11. The Professor’s Hat
    Answer: You must arrange the pieces into the correct slots to fit in Layton’s hat. It’s like Tetris! Arrange the pieces as seen in this photo.

    Professor Layton Unwound Future 11 Puzzle Answer Hat Solution screenshot

    12. Follow the Arrows
    Answer: 3 + 4 – 2 = 5 (flip the “1″ into a minus symbol after placing each number in the correct spot)

    13. Pick the Pen
    Answer: C

    14. Find the Station
    Answer: Top left corner (First box in the first row).

    15. Boxes of Matches
    Answer: 21

    16. What Day Is It? 2
    Answer: Sunday

    17. The Messy Note
    Answer: 8 (or “008″)

    18. Slippery Trip 1
    Answer: You must guide the Professor Layton icon correctly through the maze.

    Professor Layton Unwound Future 18 Puzzle Answer Slippery Trip 1 Solution screenshot

    19. Checkerboard Bridge
    Answer: 15

    20. Making the Rounds
    Answer: 63 (The box at the far end, Row 1, Column 3)

    21. Medicine Time
    Answer: Draw a line as shown in this photo (the solid line).

    Professor Layton Unwound Future 21 Puzzle Answer Medicine Time Solution screenshot

    22. X-Ray Vision
    Answer: The white “pill” mark on the bottom of his stomach. As seen in this photo.

    Professor Layton Unwound Future 22 Puzzle Answer X-Ray Vision Solution screenshot

    23. The Secret Number
    Answer: 47

    24. No-Go Arrows
    Answer: Look for the correct path to follow in this screenshot.

    Professor Layton Unwound Future 24 Puzzle Answer No-Go Arrows Solution screenshot

    25. Back and Forth
    Answer: 5

    26. Upon Reflection
    Answer: P

    27. A Game of Cards
    Answer: Circle the Cards of the orange hat-wearing man.

    28. Slot Machine Gun
    Answer:

    You must arrange the pieces into the correct places. Here is the solution.

    Professor Layton Unwound Future 28 Puzzle Answer Solution SlotMachineGun screenshot

    29. Our Dream House
    Answer: You must divide as shown in this picture.

    Professor Layton Unwound Future 29 Puzzle Answer Solution Our Dream House screenshot

    30. Cookie Conundrum
    Answer: 4

    31. False Memory
    Answer: B

    32. Broken Lance
    Answer: C

    33. Brothers ‘N’ Sister
    Answer: 6

    34. The Mysterious Memo
    Answer: SOS

    35. Twisted Tunnels
    Answer: C

    36. Hide-and-Goon-Seek
    Answer: 9

    37. Cat Romance
    Answer: C

    38. Cluttered Bag
    Answer: Slide the items in the following order:

    green up, brown up/left, blue up, red jewel up/2 spaces right/down, blue down/left, red jewel up/right/up, blue right, green down, brown down, red jewel all the up.

    39. Coat Confusion
    Answer: C

    40. Missing Tiles
    Answer: 5132

    41. Carrying Glasses
    Answer: B

    42. Create the Key
    Answer: Arrange the blocks to fit into the space of the key, as shown in this photo.

    Professor Layton Unwound Future 42 Puzzle Answer Create the Key Solution screenshot

    43. Making the Cut
    Answer: Cut the wood as shown in this photo.

    Professor Layton Unwound Future 43 Puzzle Answer Making the Cut Solution screenshot

    44. Find the Clock Tower
    Answer: H

    45. How Many People?
    Answer: 37

    46. A Heartfelt Heart
    Answer: A

    47. The Shady Trio
    Answer: Arrange as seen in this photo.

    Professor Layton Unwound Future 47 Puzzle Answer Shady Trio Solution screenshot

    48. 1/1000
    Answer: 10CM

    49. The Missing Block
    Answer: B

    50. A Dangerous Place
    Answer: The Hospital

    51. Park The Car
    Answer:

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 51 Park the Car solution screenshot

    52. The Checkerboard
    Answer: B

    53. Making Another Cut
    Answer: Cut as shown in this pic.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 53 Making Another Cut solution screenshot

    54. Lunchtime
    Answer: Arrange as the picture shows you.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 54 Lunchtime solution screenshot

    55. Picky Moviegoers
    Answer: Make the movie theater as you see in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 55 Picky Moviegoers solution screenshot

    56. Five Stamps
    Answer: 3 and 6

    57. Mispainted Plates
    Answer: 6 and 9

    58. Gravity Maze
    Answer: Rotate right (clockwise) five times.

    59. Leapfrogs
    Answer: Jump over (leap) the colored frog in the direction indicated:

    red/right, green/left, blue/left, red/right, yellow/right, green/left, blue/left, yellow/right

    60. The Inheritance
    Answer: A

    61. A Tunnel Out
    Answer: Arrange as seen in this picture.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 61 Tunnel Out solution screenshot

    62. Lunar Leapfrogs
    Answer: Jump over (leap) the colored frog in the direction indicated:

    red/left, yellow/left, white/right, red/right, black/right, green/left, yellow/left, white/left, red/right, black/right, green/right, yellow/left, blue/right, yellow/left, green/left

    63. Which Finger?
    Answer: 3

    64. Who Broke It?
    Answer: C

    65. Strange Shapes
    Answer: Tap the shape on the bottom left.

    66. Faces on Vases
    Answer: A

    67. Noodling Around
    Answer: 1

    68. Paper Cuts
    Answer: Cut as shown in this picture.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 68 Paper Cuts solution screenshot

    69. Which One’s White
    Answer: C

    70. The Third Youngest
    Answer: B

    71. Peculiar Paint Job
    Answer: White

    72. Tricolor Template
    Answer: A

    73. Tricky Tilework
    Answer: Arrange just as you see here.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 73 Tricky Tilework solution screenshot

    74. Slippery Trip 2
    Answer: Follow the route as you see in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 74 Slippery Trip 2 solution screenshot

    75. Create the Chick
    Answer: Arrange as shown.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 75 Create the Chick solution screenshot

    76. Around the Table
    Answer: 5

    77. Timely Arrivals
    Answer: 20

    78. Rabbit Hops
    Answer: 20

    79. Five Swimmers
    Answer: D

    80. Making a Scene
    Answer: 3

    81. Diced Dates
    Answer: 6

    82. Wheat Stash
    Answer: A

    83. Shelve the Books
    Answer: Arrange volumes as this picture shows.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 75 Create the Chick solution screenshot

    84. Crossing the River
    Answer: 6

    85. More Noodling Around
    Answer: 1

    86. The Impassable Gate
    Answer: Follow these instructions, move the blocks in the corresponding directions.

    Slide our heroes left, red/down, blue/right/down/right, orange down/right, green left, orange up/right, green right/down/left, orange left/up/up, green right/up/right, yellow up/right, our heroes left/up, red left, blue down, yellow right/down, green left/down/right, orange down/down/right, our heroes into square at top. Ta-da!

    87. Sam’s Allowance
    Answer: 0

    88. The Discount
    Answer: 3 apples, 2 pumpkins, 1 jar of jam

    89. Photo Finish
    Answer: F

    90. Eye of the Dragon
    Answer: A

    91. Strange Glasses
    Answer: G

    92. Cave Cover-Up
    Answer: Cut as you see in this photo.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 92 Cave Cover Up solution screenshot

    93. The Mirror Maze
    Answer: Arrange the mirrors as you see in this picture.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 93 Mirror Maze solution screenshot

    94. The Dragon Bridge
    Answer: Slide the shapes as given below to the corresponding directions.

    T=right, S=down, L=down/left, Ball=down/right/down/right, L=right/up/right, T=up/left/up/left, L=left/down, Ball=left/down, L=down/right/down, Ball=up/right, T=right/up, S=up/right/up, L=up/left, L=left/down, Ball=down, S=down/right/down, T=down/right, L=up/right/up/right/up, T=left. Phew! That should do it.

    95. Looking Up
    Answer: D

    96. The Right Button
    Answer: Slide it in a diagonal button next to the bottom left moon.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 96 The Right Button solution screenshot

    97. A Blind Escape
    Answer: Follow as is shown in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 97 Blind Escape solution screenshot

    98. Slippery Trip 3
    Answer: Follow the route as you see here.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 98 Slippery Trip 3 solution screenshot

    99. An Odd Invitation
    Answer: Door on the bottom right (last row, third door)

    100. The Lost Number
    Answer: 74

    101. Shy Guys and Gals
    Answer: Follow the path as seen in this picture.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 101 Shy Guys and Gals solution screenshot

    102. Balance Your Books
    Answer: 99 (You bought four books costing 27, 33, 15 and 24 pounds)

    103. Pool Problem
    Answer: Place the valves as you see in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 103 Pool Problem solution screenshot

    104. The Cake Gobbler
    Answer: Tap the girl wearing the pointy blue hat.

    105. The Fingerprint
    Answer: A

    106. Four Stamps
    Answer: 3 and 5

    107. Chicken Race
    Answer: E

    108. Dogs and Cats
    Answer: 110

    109. Three Blocks
    Answer: Rotate three times to the right (clockwise).

    110. A Zero-Sum Game
    Answer: Tap each letter the corresponding number of times shown.

    A: 1, B: 9, C: 7, D: 4

    111. Follow the Code
    Answer: A

    112. Beams and Ladders
    Answer: Arrange as shown in this photo.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 112 Beams and Ladders solution screenshot

    113. One Step at a Time
    Answer: The correct path is shown in this screenshot.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 113 One Step At A Time solution screenshot

    114. Roped In
    Answer: Arrange as shown here.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 114 Ropped In solution screenshot

    115. Hidden in Plain Sight
    Answer: Trace the plus symbol as you see in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 115 Hidden in Plain Sight solution screenshot

    116. Which Way Is Up?
    Answer: C

    117. Where’s the Arrow?
    Answer: The tile you need to lift is located directly beneath the monkey face.

    118. Scrutinized Screws
    Answer: D

    119. Swap to Unlock
    Answer: Arrange the dials as you see in this pic.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 119 Swap to Unlock solution screenshot

    120. A Cryptic Combo
    Answer: Make a “2″ as you see in this pic.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 120 A Cryptic Combo solution screenshot

    121. Arrow Flow
    Answer: See what button in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 121 Arrow Flow solution screenshot

    122. Password Pieces
    Answer: 081127

    123. Cat’s-Eye View
    Answer: 9

    124. The Final Tile
    Answer: The spade in the fourth row, second column is your answer. As seen in this pic.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 124 The Final Tile solution screenshot

    125. Connect the Bots
    Answer: The orange glowing dot in this picture gives the answer.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 125 Connect the Bots solution screenshot

    126. Ten-Step Solution
    Answer: Slide the bars and blocks in the corresponding direction as indicated:

    Top Bar/left, A down/right/down, 2nd to top bar/right, 2nd to bottom bar left/up, B up/left, A left/down, B right, 2nd to top left bar down, 2nd to top bar left, B left/up

    127. A Real Heart Swapper
    Answer: Middle row, 2nd and 4th blocks (swap them)

    128. Reverse Rotation
    Answer: Arrange B and C as seen in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 128 Reverse Rotation solution screenshot

    129. Block Blockade
    Answer: Put the bombs as you see in this picture.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 129 Block Blockade solution screenshot

    130. The Final Puzzle
    Answer: C

    131. A Pricey Pen
    Answer: 270

    132. Calendar Collage
    Answer: 1

    133. The Two Necklaces
    Answer: Follows these oh-so-confusing-and-long instructions! Slide the corresponding block in the direction indicated:

    red=down, red=left, red=up, blue=left, blue=left, blue=down, blue=right, red=right, red=right, red=up, blue=left, blue=left, red=down, blue=right, blue=up, bottom blue=left, blue=up, bottom red=right, bottom blue=down, red=right/up, blue=up/left, red=down, red=right, red=right, left red=up, left blue=left, left red=down, right red=down, red=right, red=up/left, red=left/up, blue=left, red=up/right, red=down, red=right/down, blue=down/left, blue=left/down, red=right, red=right, red=up/right, blue=left, blue=left, red=down, red=right, blue=up/left, red=left/up, blue=left, red=up/right, red=down once, red=right, red=up. OMFG. :P

    134. A Question of Taste
    Answer: C

    135. Four Jams
    Answer: 1, 4, 2, 3 as seen in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 135 solution screenshot

    136. Destination Station
    Answer: D

    137. Pieces of Chocolate
    Answer: 8 (Take 5 pieces horizontal from the left side of the chocolate, discard the one with the hole and get another 4 vertical from the right side). Thanks to Citivolus for this tip. :)

    138. Quirky Clockwork
    Answer: C

    139. Bricks ‘n’ Bullion
    Answer: Arrange as this pic shows.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 139 Bricks N Bullion solution screenshot

    140. Ripple Effect
    Answer: 6

    141. A Roll of the Die
    Answer: Upside-down heart

    142. The Marked Cup
    Answer: A

    143. Double Digits
    Answer:
    You must cut the board in the shape of a number. The answer is a 4, it will look something like this:

    0-0–
    0-0–
    0-0–
    0000
    –0–

    144. Mr 8:20
    Answer: E is Mr 8:20

    145. Time Cards
    Answer: 20

    146. Birds on a Wire
    Answer: 2

    147. Paving the Garden
    Answer: E

    148. Matchstick Math
    Answer: 0

    149. Strange Symbols
    Answer: C (52)

    150. Half as Old
    Answer: 9

    151. A Difference of 39
    Answer: 98 and 59

    152. Cluttered Cans
    Answer: Move the cans as indicated below. The first column is “Stack #1″, second column is “Stack #2″, third column is “Stack #3″.

    Step 1: Move two of the cans from Stack #2 to Stack #1.
    Step 2: Move one of the cans from Stack #3 to Stack #2
    Step 3: Move four of the cans from Stack #1 to Stack #2.
    Step 4: Move one of the cans from Stack #2 to Stack #1.
    Step 5: Move one of the cans from Stack #3 to Stack #1.
    Final Step: Move two of the cans from Stack #2 to Stack #3.

    153. An Extra Block
    Answer: The block made up of two triangles (diamond)

    154. A Stacked Deck
    Answer: 3 (more black than red cards)

    155. Three More Blocks
    Answer: Rotate the board in the following directions indicated (right=button on right side, left=button on left side, x=click it that many times):

    right, left, rightx4, left, rightx2, left, rightx4, left, rightx2, left, rightx4, leftx6, right, leftx2, right

    156. ABCs … and Ds
    Answer: Slide the stones in the directions indicated:

    bottom blue=right, C=down, top blue=left/up, D=left, bottom blue=up/right, A=Up, C=right/down, B=right, D=down/left, top blue=down, A=left/up, top blue=left, B=up/right

    157. The Crazy Keyholes
    Answer: Keyholes A, B, D, F and G will work

    158. From A to D
    Answer: 20

    159. The Impassable Gate 2
    Answer: Slide the blocks in the corresponding directions.

    yellow=up/right, our heroes=left, red=down, yellow=down, blue=down/left/down, yellow=up, red=up, our heroes=right, blue=down/right, yellow=left/down, green=right/down, brown=left/left/up, green=up/left, red=up/left, our heroes=right/up, blue=right one space, yellow=down, red=left, our heroes=left/up, red=right/down, our heroes=down/left/down/left, green=right two spaces/down/right, brown=down two spaces/right, our heroes=top square

    160. Dirt Patchwork
    Answer: 16

    161. Black Hat, White Hat
    Answer: Arrange around the outside as shown in this image.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 161 Black Hat White Hat solution screenshot

    162. Cluttered Cans 2
    Answer: Move the cans as indicated:

    Step 1: Move one of the cans from Stack #4 to Stack #1
    Step 2: Move one of the cans from Stack #2 to Stack #4
    Step 3: Move two of the cans form Stack #3 to Stack #2
    Step 4: Move one of the cans from Strack #3 to Stack #1
    Step 5: Move four of the cans from Stack #1 to Stack #3
    Step 6: Move three of the cans from Stack #2 to Stack #1
    Step 7: Move one of the cans from Stack #2 to Stack #3
    Step 8: Moe one of the cans from Stack #2 to Stack #1
    Step 9: Move four of the cans from Stack #3 to Stack #2
    Step 10: Move two of the cans from Stack #4 to Stack #3
    Step 11: Move one of the cans from Strack #4 to Stack #2
    Step 12: Move five of the cans from Stack #1 to Stack #4
    Step 13: Move one of the cans from Stack #2 to Stack #1
    Step 14: Move two of the cans from Stack #4 to Stack #1

    163. Time Times Three
    Answer: Look at this screenshot.

    Professor Layton and the Unwound Future puzzle 163 Time Times Three solution screenshot

    164. Calendar Conundrum
    Answer: 18

    165. One Big Necklace
    Answer: Slide the block in the corresponding direction.

    Left, Left, Left, Up, Right, Right, Right, Down, Left, Left, Up, Left, Down, Right, Right, Right, Up, Left, Left, Up, Up, Right, Right, Down, Down, Left, Left, Left, Up, Up, Right, Right, Right, Down, Down, Left, Up, Left, Up, Right, Down, Down, Left, Up, Up, and Left. :/

    166. Perplexing Produce
    Answer: Rotate or swap the squares as indicated to complete the picture.

    Step 1: Bottom Right square rotate half a turn.
    Step 2: Swap the bottom right and top right squares.
    Step 3: Rotate the bottom right square a quarter turn right.
    Step 4: Swap the bottom right and top left squares.
    Step 5: Rotate the bottom right square a quarter turn right.
    Step 6: Swap the bottom right and middle squares.
    Step 7: Rotate the bottom right square a quarter turn left.
    Step 8: Swap the bottom right and middle left squares.
    Step 9: Swap the bottom right and bottom left squares.
    Step 10: Swap the bottom right and top middle squares.
    Step 11: Rotate the bottom right square half a turn.
    Step 12: Swap the bottom right and bottom middle squares.
    Step 13: Rotate the bottom right square a quarter turn left. DONE!

    167. Impassable Gate 3
    Answer: Slide the blocks in the corresponding directions.

    green=down, blue=left, heroes=right, yellow=left/down, fuchsia(redpurple)=down/right, yellow=up, heroes=left, purple=down, fuchsia=down/left, purple=up, heroes=right, fuchsia=down/left, yellow=down/right, blue=right/down, red=right/down, skyblue=left two spaces/up, red=up/right, blue=up/left, yellow=left/up one space/left, purple=left/down, red=left/down/right, yellow=right/up, green=up, red=left, heroes=up, purple=right, fuchsia=right, red=down/left/down, heroes=left/down/left, yellow=down/right/down one space/right, skyblue=down two spaces/left, heroes=top square. WOOT

    168. The Time Machine
    Answer: Slide the shapes in the corresponding directions:

    Step 1: Top L=left
    Step 2: Red Orb=Left/Up/Left
    Step 3: Large L=left/down
    Step 4: Top small L=right
    Step 5: Z=up/right/up
    Step 6: Large L=left
    Step 7: T=Up
    Step 8: Top Small L=left/down/left/down
    Step 9: T=down/right/up
    Step 10: Large L=right
    Step 11: Bottom left small L=up/left/up
    Step 12: Large L=down/left
    Step 13: Bottom small L=Up
    Step 14: Bottom Small L=left/down
    Step 15: T=down/left/down
    Step 16: Middle small L=down
    Step 17: Top Small L=down/right/down/right
    Step 18: Middle small L=Up
    Step 19: T=up/left
    Step 20: Small Bottom L=right/up/right
    Step 21: T=right/down
    Step 22: Large L=right/down
    Step 23: Top Small L=down one space/right
    Step 24: Z=Right
    Step 25: Red Orb=right
    Step 26: Left Small L=Up
    Step 27: Z=down/left
    Step 28: Top Small L=left/up/left
    Step 29: Z=right/up/right
    Step 30: Left Small L=down/right
    Step 31: Red Orb=down/right/down
    Step 32: Top Small L=down/left
    Step 33: Z=Up
    Step 34: Red Orb=right
    Step 35: Z=left/down
    Step 36: Top Left Small L=right
    Step 37: Top Right Small L=left/up
    Step 38: T=Up
    Step 39: Bottom Right Small L=Left

    GAME COMPLETION GET! :)

    Puzzle Battle 1
    Answer: Card #4 (the one all the way to the right, as seen in this photo).

    Professor Layton Unwound Future puzzle answer Battle 1 solution screenshot

    Puzzle Battle 2
    Answer: You’ll need to arrange Professor Layton’s troops as seen in this photo.

    Professor Layton Unwound Future puzzle answer Battle 2 solution screenshot

    Puzzle Battle 3
    Answer: Place the sensors as seen in this photo.

    Professor Layton Unwound Future puzzle answer Battle 3 solution screenshot

    Weekly Puzzle #1. Ten-Cent Increments
    Answer: 10, 20, 40 and 80

    FULL VIDEO WALKTHROUGH

    Part 1: Intro

    Part 2 – Intro 2

    Part 3: Prologue

    Part 4: Prologue 2

    Part 5: Chapter 1

    Part 6: Chapter 2

    Part 7: Chapter 1[3 of 4]

    Part 8: Chapter 1[4 of 4]

    Part 9: Chapter 2[1 of 3]

    Part 10: Chapter 2[2 of 3]

    Part 11: Chapter 2[3 of 3]

    Part 12: Chapter 3[1 of 3]

    Part 13: Chapter 3[2 of 3]

    Part 14: Chapter 3[3 of 3]

    Part 15: Chapter 4[1 of 3]

    Part 16: Chapter 4[2 of 3]

    Part 17: Chapter 4[3 of 3]

    Part 18: Chapter 5[1 of 2]

    Part 19: Chapter 5[2 of 2]

    Part 20: Chapter 6[1 of 3]

    Part 21: Chapter 6[2 of 3]

    Part 22: Chapter 6[3 of 3]

    Part 23: Chapter 7[1 of 5]

    Part 24: Chapter 7[2 of 5]

    Part 25: Chapter 7[3 of 5]

    Part 26: Chapter 7[4 of 5]

    Part 27: Chapter 7[5 of 5]

    Part 28: Chapter 8[1 of 2]

    Part 29: Chapter 8[2 of 2]

    Part 30: Chapter 9[1 of 4]

    Part 31: Chapter 9[2 of 4]

    Part 32: Chapter 9[3 of 4]

    Part 33: Chapter 9[4 of 4]

    Part 34: Chapter 10[1 of 4]

    Part 35: Chapter 10[2 of 4]

    Part 36: Chapter 10[3 of 4]

    Part 37: Chapter 10[4 of 4]

    Part 38: Chapter 11[1 of 2]

    Part 39: Chapter 11[2 of 2]

    Part 40: Chapter 12[1 of 3]

    Part 41: Chapter 12[2 of 3]

    Part 42: Chapter 12[3 of 3]

    Part 43: Chapter 13[1 of 3]

    Part 44: Chapter 13[2 of 3]

    Part 45: Chapter 13[3 of 3]

    Part 46: Epilogue[1 of 2] (ENDING PART 1)

    Part 47: Epilogue[2 of 2] (ENDING PART 2)

    Part 48: Credits

    Part 49: Toy Car

    Part 50: Parrot

    Part 51: Picture Book

    Part 52: The Storyteller’s House

    Part 53: The Hotelier’s House

    Part 54: The Messenger’s House

    Part 55: The Time Traveler’s House

    Part 56: The Puzzle Keeper’s House

    Part 57: The Hidden Door

    Part 58: Weekly Puzzles[No.w1-19]

    Part 59: Weekly Puzzles[No.w20-35]

    Thanks to Devil’s Advocate for images and to Blaqdymun, Kelly and Citivolus for more puzzle answers and to mikey11190 for the walkthrough videos.

    Please comment if you need help solving a certain puzzle, or if you want to share puzzle solutions that we don’t have listed yet. We’ll credit you for helping out!

    Share:

    Categories: DS News, News, Videos, Walkthroughs

    Newest wallpapers:
    Grand Theft Auto 5 WallpaperSaints Row 4 WallpaperTales of Xillia WallpaperPikmin 3 Wallpaper
    Lightning Returns Final Fantasy XIII WallpaperAssassins Creed 4 WallpaperCall of Duty Ghosts WallpaperDmC Devil May Cry Wallpaper

    About the author

    Josh Romero By Josh Romero: He is a lover of videogames, as well as metal music, Gilmore Girls, chatting, social networking, Phoenix Suns, reading, writing and many other nerdy things. Read his posts here and connect with him on Facebook and at Youtube.

    • sandra

      HAVE U GOT ANY HELP ON THE PARROT GAME OR THE CAR GAME IN THE TRUNK AS AM VERY STUCK ON THEM

    • JENNIFER

      can u help me with the parrot deliveries cant get most of them.

    • Gill

      how to get back from the fortress to complete missed puzzles, please help

    • anya

      can you help with puzzle # 057

    • http://www.videogamesblogger.com/2010/09/11/professor-layton-and-the-unwound-future-walkthrough-puzzle-answers-guide-with-videos-ds.htm proffesor layton

      i love proffesor layton game im guessing this is the unwound future not the lost future anyway i neeed help on gettign red stamps on all of them (ive completed the game by the way)

    • http://www.videogamesblogger.com/2010/09/11/professor-layton-and-the-unwound-future-walkthrough-puzzle-answers-guide-with-videos-ds.htm proffesor layton

      by the way i need help on the mystery red stamps can you get red stamps on all of them dose any1 know when the next proffesor layton gma eis comeing out? i reallly want it

    • stephanie

      How do you get back to the puzzles you did not finish? I finished the whold game, but now it keeps taking me back to the generator. I can’t figure out how to get back into town.


    • Popular Galleries

      Assassin’s Creed Liberation Cosplay

      Assassin’s Creed Liberation Cosplay

      Lightning Returns Cosplay

      Lightning Returns Cosplay

      Morrigan Aensland Cosplay

      Morrigan Cosplay

      Bayonetta Cosplay

      Bayonetta Cosplay

      Chun-Li Cosplay

      Chun-Li Cosplay

      BioShock Infinite Cosplay

      BioShock Cosplay

      Queen of Blades Cosplay

      Queen of Blades Cosplay

      Kasumi Cosplay

      Kasumi Cosplay from DOA

      Dragon Ball Z: Battle of Z Characters List

      Dragon Ball Z: Battle of Z Characters List

      One Piece: Pirate Warriors 2 Cast

      One Piece: Pirate Warriors 2 Characters

      Injustice Gods Among Us Characters List

      Injustice Characters List

      Soul Calibur 5 characters list. Artwork of new fighter Natsu

      Soul Calibur 5 Characters List

      Ibuki Cosplay

      Ibuki Ninja Cosplay

      Cortana Model In Halo 4

      Cortana's Evolution

      Samus Aran Zero Suit Cosplay

      Top 3 Best Samus Cosplays

      Dynasty Warriors 8 Characters List

      Dynasty Warriors 8 Characters List

      Super Smash Bros Wii U and 3DS Characters List

      Super Smash Bros Wii U/3DS Characters List

      Pokemon Trainers Hilda & Rosa Cosplay

      Pokemon Trainers Hilda & Rosa Cosplay

      Lego Marvel Super Heroes Characters Artwork

      Lego Marvel Super Heroes Characters List

      Just Dance 2014 Songs List

      Just Dance 2014 Songs List

      Deus Ex: Human Revolution Movie photo

      Deus Ex Fan Movie Actors

      Sage Mears Picture

      DmC: Devil May Cry Cosplay

      Killer is Dead Cosplay

      Killer is Dead Cosplay

      Aerith & Zack Cosplay

      Aerith & Zack Cosplay

      Zelda and Link Cosplay

      Zelda & Link Cosplay

      Yuna & Tidus Cosplay

      Yuna & Tidus Cosplay

      Ultra Street Fighter IV Characters List

      Who's New In Ultra Street Fighter IV?

      Mario Kart 8 Characters List

      Mario Kart 8 Characters List

      Lilith Cosplay

      Lilith Cosplay

      Ada Wong Cosplay

      Ada Wong Cosplay

    • Recent Comments

    • Latest Poll

    • Archives